Als u als belegger een appartement gekocht heeft wilt u dit uiteraard zo snel mogelijk verhuren. Om snel een goede huurder te vinden die ook tevreden is raden wij vaak aan het appartement verhuurklaar te maken. Maar wat is dat precies?

Verhuurklaar

Met verhuurklaar bedoelen we dat een huurder direct in een appartement kan trekken zonder dat hij of zij nog hoeft te klussen. Dit betekent dat de muren netjes afgewerkt zijn, er een goede vloer in ligt en er verlichting en raambekleding aanwezig is.

Een kleine renovatie

Soms is het nodig om een kleine renovatie te doen in bijvoorbeeld de keuken of de badkamer. Met name in het hogere segment kan dit net een verschil zijn of een appartement heel gewild is of niet. Vooral de keuken en de badkamer zijn een belangrijk speerpunt.

Betrek een expert bij het proces

Een expert in een vroeg stadium erbij betrekken kan u veel tijd (en dus uiteindelijk ook geld) schelen. Een expert op het gebied van verhuur heeft feeling met wat een huurder wilt. Hij of zij kan u dus goed adviseren wat u wel of niet een het appartement zou moeten aanpassen. In het appartement dat u in onderstaande video kunt bekijken hebben we even getwijfeld of we de keuken ook aan zouden passen. Uiteindelijk hebben we dit niet gedaan omdat ik verwachte dat met de juiste vloer de keuken er beter van zou worden. Toen de nieuwe vloer in het appartement lag was dit inderdaad het geval. Dit heeft de eigenaar uiteindelijk een hoop kosten bespaart!

Waarom is het belangrijk om een appartement verhuurklaar op te leveren?

Uit ervaring weet ik dat een appartement dat netjes strak gemaakt is uiteindelijk sneller verhuurd is aan een goede huurder. Ook verloopt de huurperiode vaak soepel omdat het appartement in dat geval vrij is van gebreken. Dat is zowel voor u als verhuurder als voor de huurder prettig!

Wilt u meer informatie over dit onderwerp of andere onderwerpen op het gebied van verhuur, beheer of vastgoedbelegging? Neem dan contact met mij op, ik help u graag! Ook kunt u mij volgen via facebook of linkedin.